کد خبر 40424
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۱

تيم ملي تکواندو در حالي 2 هفته ديگر بيستمين دوره رقابت‌هاي قهرماني جهان در گيونگجو کره‌جنوبي را تجربه مي‌کند که با وجود 2بار قهرماني در جام‌جهاني هرگز نتوانسته است در اين رقابت‌ها قهرمان شود.

به گزارش مشرق، تيم ايران چندبار در اين رقابت‌ها ازجمله مسابقات جهاني سال2003 گارميش‌پارتن کرشن آلمان و مسابقات دوره پيش در دانمارک تا يک‌قدمي قهرماني نيز پيش رفته، اما هر بار اسير زدوبندهاي کره‌اي‌ها در پشت پرده شده و درست در آخرين لحظات از دستيابي به‌عنوان قهرماني بازمانده است. بسياري از کارشناسان معتقدند که تيم کنوني ايران توانايي شکستن طلسم 36 ساله نرسيدن به قهرماني را در اين مسابقات داراست. رضا مهماندوست سرمربي موفق اين سال‌هاي تکواندو هم با چنين اعتقادي نگران يک سري مسائل پشت پرده، سنگ‌اندازي و مقررات خلق‌الساعه‌اي است که تيم ميزبان با هدف پيشگيري از قهرمان‌شدن رقباي اصلي‌‌اش به‌خصوص ايران تدارک ديده است. سرمربي تيم ملي تکواندو در گفت‌وگو با همشهري با بازکردن اين موضوع به سؤالات ديگري پيرامون اين مسابقات پاسخ داده است.

•خيلي‌ها با توجه به موقعيت ممتاز کنوني تکواندوي ايران در آسيا و جهان، اين تيم را در کره شايسته قهرماني جهان، مي‌دانند و معتقدند که طلسم 36ساله قهرمان‌نشدن ايران در اين دوره از مسابقات خواهد شکست؛ شما چه نظري داريد؟
من و شاگردانم نيز با چنين هدف و انگيزه‌اي و با اميدواري بسيار سخت تمرين کرده‌ايم تا بتوانيم اين آرزوي ديرين را محقق‌ سازيم و اميدواريم که در گيونگجو بتوانيم با فائق‌آمدن بر همه حاشيه‌ها و کارشکني‌هاي احتمالي بر سکوي قهرماني بايستيم، اما در همين حال نمي‌توانم نگراني خود را از دست‌هاي پشت‌پرده ميزبان پنهان کنم.

•گفته مي‌شود که با ورود هوگوهاي الکترونيک تا حدود زيادي مشکلات گذشته از تکواندو رخت بربسته و از اين بابت کره‌اي‌ها بيشترين ضرر را کرده‌اند و ديگر نمي‌توانند مثل سال‌هاي قبل در داوري‌ها اعمال نفوذ کنند.
وضعيت نسبت به گذشته البته بهتر شده ولي هنوز مشکل امتيازدهي بابت ضربه پا به سر وجود دارد و دست داوران در اين زمينه هنوز باز است و آنها مي‌توانند اعمال نفوذ کنند. به‌عنوان مثال، اغلب داوران برخورد ضربه پاي بازيکنان ما به سر حريفانشان را نمي‌بينند و برعکس به سايه ضربه پاي کره‌اي‌ها روي سر بازيکنان ما 3امتياز مي‌دهند. اميدوارم که در آينده نزديک کلاه‌ها و دستکش‌ها هم الکترونيک شوند تا خيال همه از داوري‌ها راحت شود. البته در همين مسابقات پيش رو هم به پيشنهاد کره‌اي‌ها فدراسيون جهاني تکواندو قصد ندارد که همانند سال‌هاي گذشته مسابقات هر وزن را در يک روز به پايان ببرد و ديدارهاي فينال را قرار است روز بعد برگزارکنند و اين امر به‌طور طبيعي به ضرر قهرمانان ساير کشورها ازجمله ايران خواهد بود.

•دليل مخالفت شما با اين حرکت چيست و اين موضوع مگر شامل حال قهرمانان کره‌اي هم نمي‌شود؟
در ظاهر امر چرا؛ اين مقررات شامل قهرمانان همه کشورها مي‌شود اما اگر عميق به اين موضوع نگاه کنيد متوجه خواهيد شد که اين قانون معلوم نيست در دوره‌هاي آينده هم تداوم پيدا کند و کره‌اي‌ها حساب شده فقط خواهان اجراي آن در اين دوره شده‌اند. بردن مسابقات هر وزن به روز بعد باعث مي‌شود تا در بسياري از مواقع دست و پاي ورزشکاران ورم کند و دچار کوفتگي شود و آثار و عوارض مصدوميت‌ها هم پس از سردشدن بيشتر خود را نشان دهد و اين امر براي تيم‌هاي ميهمان که از امکانات پزشکي کمتري به نسبت تيم ميزبان برخوردارند، مي‌تواند مشکلات زيادي ايجاد کند. اما کره‌اي‌ها از اين بابت با دغدغه کمتري روبه‌رو هستند و با دسترسي آسان‌تر به امکانات پزشکي و بيمارستاني راحت‌تر مي‌توانند قهرمانان مصدومشان را به ادامه مبارزات برسانند.

•چرا ساير کشورها و ايران نسبت به اين موضوع به فدراسيون جهاني معترض نشده و از خود واکنش نشان نداده‌اند؟
ما به فدراسيون جهاني اعتراض کرديم ولي متأسفانه ساير کشورها همراهي نکردند و کره‌اي‌ها با حمايت و نفوذ خود در تشکيلات جهاني طرح جديدشان را به کرسي نشاندند.

•شايد آرزوي قهرماني ايران 38ساله شود!
ان‌شاءالله که در خاک کره جشن قهرماني خواهيم گرفت و نخواهيم گذاشت که کار به 2سال آينده کشيده شود. تيم ما در بهترين شرايط خود به‌سر مي‌برد و ما مدت‌هاست که روي سيستم کاهش اشتباهات در حال کارکردن هستيم و حواسمان هم کاملا جمع است، اما باورکنيد بعضي چيزها دست ما نيست؛ برخي شيطنت‌ها و موذي‌گري‌ها در رسيدن به کسب قهرماني در تکواندو مطرح است که اميدواريم اين بار هيچ‌کدام آنها مانع از قهرماني ما نشود. 2سال پيش در دانمارک اگر در فينال رضا نادريان بر حريف کره‌اي خود پيروز مي‌شد، قهرماني به تيم ايران مي‌رسيد اما ضربه بازيکن کره‌اي روي کتف نادريان را داوران 3 امتياز دادند و ناظران داوري هم که کره‌اي بودند ضربه‌صورت قلمداد کرده و با تاييد اين موضوع مانع قهرماني ما شدند. اين درحالي بود که با تکرار صحنه‌هاي آهسته مشخص شد که حق با نادريان بود.

•ولي ترکيب تيم اين دوره به جز کورش رجلي و ياسين اکبرنتاج، تقريبا همان ترکيب تيم مسابقات جهاني دانمارک است با اين تفاوت که نفراتش حالا هم باتجربه‌تر از 2سال پيش شده‌اند و هم در اوج بلوغ تکنيکي و تاکتيکي قراردارند و اين خود نقطه قوت بزرگي براي تيمي است که مدعي قهرماني است.
همين‌طور است و به همين دلايل من و شاگردانم نمي‌خواهيم فرصت‌سوزي کنيم و قهرماني را به اين آساني‌ها از دست بدهيم و اگر عدالت بر مسابقات حاکم باشد شک نکنيد که قهرماني شايسته تيم ايران است که در 2سال اخير در حضور کره‌جنوبي قهرمان آسيا و جام‌جهاني شده است.

•در گفت‌وگوهاي قبلي از نداشتن زمان کافي براي آماده‌شدن تيم گلايه‌مند بوديد؛ آيا اين امر مشکلي در راه آماده‌سازي‌ مطلوب تيم ايجاد نکرد؟
خوشبختانه با تمرينات فشرده و هفته‌اي 12 تا 13 جلسه که بعدا به 15 جلسه هم افزايش پيدا کرد، توانستيم بر مشکل کمبود زمان فائق آييم و تيم را به لحاظ بدني به شرايط مسابقه نزديک کنيم.

•در حال حاضر در اردو و در جمع ملي‌پوشان آيا مصدومي هم وجود دارد؟
مگر مي‌شود در ورزشي مثل تکواندو و در تمرينات پرفشاري که حريفان اردويي ملي‌پوشان به‌دليل سختي تمرينات، مدام در حال جابه‌جاشدن هستند، مصدوم و آسيب‌ديده نداشت؟ ولي تا اين لحظه خوشبختانه اين مصدوميت‌ها به اندازه‌اي نيست که احتمال حذف يکي از اعضاي تيم اعزامي به مسابقات جهاني را به‌همراه داشته باشد.

•تيم ملي تکواندو قبل از اعزام به مسابقات جهاني کره در تورنمنت آلمان درحالي ششم شد که برخي از قهرمانان ملي‌پوش اعزامي به مسابقات جهاني به روي شياپ‌چانگ نرفتند؛ دليلش چه بود؟
در آلمان با وجود استراحت‌دادن به برخي ملي‌پوشان که با هدف ميدان‌دادن به جوانان صورت گرفت در رده بزرگسالان قهرمان شديم، اما چون امتيازات تيم‌ها را با توجه به نتايج رده‌هاي نوجوانان و نونهالان محاسبه مي‌کردند، تيم اعزامي در مجموع ششم شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس